Ik heb een maatje

Steeds meer kinderen kampen op vroege leeftijd met overgewicht of obesitas. De risico's van overgewicht en obesitas zijn echter niet te onderschatten! Bij kinderen kan het op termijn leiden tot diabetes, nierproblemen en andere gezondheidsriciso's.

Overgewicht en obesitas op jonge leeftijd aanpakken is dus van cruciaal belang. Campus O3 kan je hierbij helpen.

Ik heb een maatje

Overgewicht en obesitas aanpakken is niet eenvoudig. Vaak is een aanpassing van de levensstijl nodig en dat vraagt samenwerking van het hele gezin.

'Ik heb een maatje' is daarom een familiegeoriënteerd en ervaringsgericht programma waarmee we gezinnen helpen een gezondere levensstijl toe te passen.

Voor wie?

Gezinnen met kinderen tussen 8 en 12 jaar oud die kampen met overgewicht.

Hoe werkt het?

In het programma staan beweging, voeding en het welzijn van je kind centraal. Het programma bestaat uit een individueel gezinstraject en een groepstraject.

Individueel gezinstraject

  • Gesprekken met een expert van Campus O3: we onderzoeken de oorzaken van het overgewicht en bekijken hoe we dit samen kunnen aanpakken.
  • Een wekelijks sportmoment: elke donderdag van 17 tot 18 uur in het SportinGenk Park.

Als jullie er klaar voor zijn, stappen jullie in het groepstraject waar je samen met andere gezinnen werkt aan een gezondere levensstijl.

Groepstraject

  • Educatieve bijeenkomsten: samen leren gezond koken, samen leren spelen, samen praten, ...; tweewekelijks op woensdag van 13.30 tot 16.30 uur.
  • Sportmoment: elke donderdag van 17 tot 18 uur in het SportinGenk Park.¬†

Prijs: 100 euro

Deelnemen?

Na verwijzing van je huisarts

Of neem rechtstreeks contact met ons op via:

T 089 36 79 40

E info@campuso3.be

Dit aanbod is een samenwerking tussen Campus O3, het ZOL, Genk Preventief Gezond en Sport in Genk.