20 jaar Opvoedingswinkel volgens Johan Boucneau

Ik loop elke dag te voet langs wat de eerste Opvoedingswinkel was. Het is nu een crèche geworden en zal weldra misschien weer iets anders worden.

Ik herinner me nog toen we het behangpapier van de muren haalden om te kunnen verven. Het waren een aantal laagjes papier uit de jaren 60, 70 en 80 ... Behangpapier waar ik mee was opgegroeid.

Ondertussen is de winkel zelf ook heel 'gelaagd' geworden: een ruimere werking, een bredere bezetting, een nieuwe locatie, oude en nieuwe collega's en een andere beheerraad.

Maar onder die laagjes zie je nog steeds hetzelfde: een enorme drive, een gezinsvriendelijkheid om 'U' tegen te zeggen, een bereidheid om te vernieuwen met het oog op beter en slagkrachtiger, een 'warme chaos'...

De winkel is gegroeid en is ondertussen meer dan jongvolwassen. In een gang die zowat aan die behangpapieren muur vertrok, hing een kader dat mijn team destijds als geschenk aan de Opvoedingswinkel gaf: het was een collage van het boek 'van hieraf mag je gaan' van Peter Adriaenssens.

- Johan Boucneau, bestuurder VZW PAS/Opvoedingswinkel Genk -

Het is dan ook toepasselijk om mijn bijdrage te besluiten met de woorden van Wim De Craene: "van hieraf mag je gaan" lieve Opvoedingswinkel, "met vallen en opstaan" (en COVID-proof!).