Project V

Gepubliceerd op vrijdag 4 juni 2021 12.14 u.
Met project V richten we ons naar jongens en meisjes die tijdens de zomervakantie een extra boost kunnen gebruiken bij de overstap naar het secundair onderwijs.

Project V

Op weg naar zelfinzicht, zelfvertrouwen en sterkere sociale vaardigheden

Voor sommige kinderen is de overstap van het Lager naar het Secundair onderwijs heel erg spannend! Ze maken zich bijvoorbeeld zorgen over:

  • Wat er op hun afkomt.
  • Of ze de weg gaan vinden in het doolhof van die grote school.
  • Het maken van nieuwe vrienden en hoe ze daaraan moeten beginnen.
  • Al die nieuwe vakken en leerkrachten!
  • Het maken van fouten.
  • ...

Met Project V richten we ons naar deze jongens en meisjes die tijdens de zomervakantie een extra boost kunnen gebruiken bij de overstap naar het secundair onderwijs.

Via 10 theaterworkshops en individuele begeleiding gaan we aan de slag met een groepje van 12 tieners om te groeien in zelfinzicht, zelfvertrouwen en om sterkere sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Naast de workshops gaan we ook op individuele basis met het kind en zijn/haar context aan de slag. Voor de kinderen biedt dit de mogelijkheid om in te gaan op hun specifieke vragen en bezorgdheden. We brengen het zo (bv) bij hoe hun hersenen werken en wat deze nodig hebben om te leren, hoe ze zichzelf tot rust kunnen brengen en hoe fouten de sleutel tot succesvol leren kunnen zijn (groeimindset).

Met de ouders en leerkrachten zoomen we in op hoe zij hun kind/leerling kunnen ondersteunen, tot rust brengen, motiveren en versterken.

Samen werken we toe naar een toonmoment op woensdag 8 september 2021.

Denk je aan iemand voor wie dit een mooie kans is? Neem contact met ons op en we bekijken samen of hij/zij kan deelnemen.

Voor wie?

Voor kinderen die in september de overgang maken van het Lager Onderwijs naar het Secundair Onderwijs en daarbij wat extra ondersteuning kunnen gebruiken op vlak van persoonlijkheidsontwikkeling.

Wanneer?

Workshops op woensdagen 7/7, 14/7, (dinsdag) 20/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8, 25/8, 1/9 én 8/9; telkens van 13.30 tot 17.30 uur. Regelmatige deelname is noodzakelijk.

Individuele contacten: onderling af te spreken.

Waar?

Workshops: Casino Modern, André Dumontlaan 2, Genk

Individuele contacten: Campus O3 Genk-Centrum, Jaarbeurslaan 19

Prijs?

Gratis

Info en aanmelding

Katrien Greunlinx

0497 81 89 58

katrien.greunlinx@campuso3.be

Tamara van den Berg

0473 77 31 36

tamara.vandenberg@campuso3.be

Project V is een samenwerkingsverband tussen Campus O3, C-mine, Jong Doek, VZW PAS/Opvoedingswinkel met medewerking van Dienst Jeugd.