Parent party

De 'Parent Party' is een soort ganzenbordspel dat ouders uitnodigt om in gesprek te gaan over de opvoeding, over opgroeien en over ouderschap. Met gevarieerde stellingen, kans- en pechkaarten is stof tot discussie én plezier verzekerd!

Interesse om een 'Parent Party' te organiseren? Verzamel met een groep familie of vrienden, kom samen met je vereniging, oudercomité, ... Je kan bij ons gratis een spelbord ontlenen. Contacteer ons en laat weten wanneer je graag een spel wil spelen. Wij leggen het spelbord voor je klaar aan ons onthaal!

De 'Parent Party' is door de Opvoedingswinkel van Genk ontwikkeld naar aanleiding van haar 18de verjaardag in 2018. In mei organiseerden we zo 18 'Parent Parties' bij verschillende gezinnen. Ondanks dat het spel een eerste versie is (die nog verbeterd kan worden), zijn de meningen unaniem positief: een leuk spel dat doet praten, uitwisselen, lachen en af en toe ook een traantje losweekt!

Er zijn 4 soorten spelkaarten op het spelbord:

  • Stellingen, die je samen met andere deelnemers bespreekt. De stellingen zijn niet juist of fout; ze zijn zo geformuleerd om discussie uit te lokken.
  • Eigen ervaringen, die je vragen om je ervaringen te delen met andere deelnemers.
  • Opkikkertjes, die je vooruit helpen op het spelbord.
  • Het leven zoals het is, kans- of pechkaarten die je vooruit of achteruit op het spelbord brengen.