Als kleine kinderen groot worden ...

In Genk zijn er meer en meer vragen van bezorgde ouders over alcohol en drugsgebruik bij kinderen. De laatste jaren zijn er ook heel wat nieuwe fenomenen: lachgas, snus, vapen, needlespiking. Deze trends brengen ook nieuwe opvoedingsvragen met zich mee.

Daarom bieden we ouders van tieners (10-15 jaar) de interactieve vorming 'Als kleine kinderen groot worden' aan. In groep bespreek je opvoedingsvragen aan de hand van filmpjes en oefeningen. De vorming vertrekt vanuit de realiteit dat kinderen vroeg of laat in contact komen met tabak, alcohol en andere drugs. Ouders weten vaak niet hoe ze hiermee om moeten gaan en wat ze kunnen doen om problemen te voorkomen. Toch heb je als ouder heel wat invloed! In deze vorming gaan we dan ook dieper in op de vraag: hoe kan je via de opvoeding je kinderen gezond leren omspringen met gamen; alcoholgebruik vermijden of zo lang mogelijk uitstellen en tabak- en druggebruik voorkomen?

De vorming wordt begeleid door Ellen Gibney, preventiemedewerker bij ZorGGroepZin en Jolien Gouhie, deskundige middelengebruik bij Stad Genk.

Schrijf je in

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Campus O3 Genk-Centrum

Inschrijven

Filter op categorie